Single Blog

Trenduri in designul de interior 2022

Uncategorized

Va salut!

5 trenduri ce se poarta in materie de design interior in anul 2022

Pentru ca fiecare dintre noi ne dorim o experienta unica la noi acasa si cautam acele idei de amenajare care sa ne faca sufletul sa vibreze, mai jos am facut o lista cu cele mai importante trenduri.

1.Primul trend pe care l-am identificat in amenajarile acestui an si pe care il sustin prin amenajarile realizate de mine, este folosirea materialelor naturale.


Finisajele naturale, precum lemnul si piatra naturala, prezente in diverse variante , ofera unei amenajari sentimentul de spatiu primitor si calitativ.
Materialele naturale folosite in amenajari au darul de a ne aduce acea stare de bine, de inspiratie si de creativitate.
Puteti folosi aceste finisaje in piesele de mobilier statement din amenajare. Pe un bufet din zona de dining, in biblioteca din living sau in bucatarie. Un blat din marmura cu siguranta nu poate trece neobservat intr-o casa.
2. Al doilea trend este dat de vitrinele frumos luminate. Acestea fiind puse in contextul bucatariilor si al zonelor de living, au fost prezente la majoritatea standurilor de la Salone de Mobile din Milano 2022.
Vitrinele cu sticla fumurie folosite in amenajari dau o aura misterioasa si creeaza acea atmosfera luxoasa pe care unii dintre noi o cautam.
Detaliile precum rama metalica si imbinarea acesteia la 45 de grade, fac diferenta si ridica aspectul intregului concept de amenajare.


3. Inca un trend al acestui an sunt bibliotecile cu polite deschise din metal.
Armonios accesorizate, sunt de impact si dau pesonalitate spatiului. Pot fi folosite deasemenea pentru a delimita doua zone open spase, facand o trecere usoara intre cele doua spatii cu functii diferite. Un exemplu la indemana fiind bucataria separata de zona de living printr-o biblioteca de acest gen.
Producatorii de mobila de la expozitia de mobila din Milano sau intrecut in detalii care mai de care mai inovative si mai sofisticate. Ideea principala fiind crearea unor piese de mobilier care sa dainuie in timp si spatiu.


4. Prezenta plantelor intr-o amenajare consider ca este un ‘’must have’’. Conexiunea cu natura joaca un rol important in amenajarea caselor. Toata perioada de pandemie ne-a facut sa avem o dorinta mai mare de a fi mai aproape de natura. O colectie de plante bine alese pe care le poti ingriji usor si adaptate la mediul tau de acasa, iti pot aduce acel sentiment cozy pe care vrem cu totii sa il obtinem de la o amenajare.


5. Un trend care a inceput sa se extinda in ultima perioada il reprezinta piesele de mobilier cu forme rotunjite si fronturile din lemn riflat. Aceste detalii sunt elemente clare care te duc cu gandul la natura si la inovatie. Sunt elemente de design din anii ’80 care acum au inceput sa prinda teren din nou.
Formele rotunjite se integreaza usor intr-o amenajare si sunt mai blande decat liniile drepte folosite in stilul minimalist. Aceste piese de mobilier lucrate cu atentie, ies in evidenta si dau personalitate spatiului tau.


O casa reprezinta mai mult decat un spatiu de locuit, aici ne unim cu intreaga familie si ne lasam inspirati zilnic de vibratia ei. Aici avem parte de confortul de care avem nevoie printr-o atmosfera care ne reprezinta si ne bucura.
Este important sa oferim atentie la toate detaliile dintr-o locuita, de la functionaliate la design.
Designul de interior face parte din viata noastra si oamenii au inceput din ce in ce mai mult sa constientizeze acest lucru.

Va doresc o zi minunta!

Leave a Reply