Single Blog

Despre tapet

Uncategorized

Salutare, vreau să va povestesc ceva ce ar putea va intereseze!

Astazi doresc sa vă vorbesc despre tapet si sa aprofundez putin acest subiect, de care multa lume fuge.

Vă spun din experienta: sunt persoane care considera tapetul demodat, dar sunt si persoane care il adora. Eu personal il ador, si consider ca este atemporal, parca nu se demodeaza niciodata.

Nu ma pot abtine, astfel că va voi prezenta cateva lucruri interesante despre tapet, iar spre final vă voi lasa cateva link-uri de unde îl puteti achizitiona.

Sa trecem la treaba!

Tapetul este folosit cu multa imaginatie inca din secolul 17, si desi a aparut in urma cu sute de ani, este prezent in toate tipurile de amenajari chiar si in zilele noastre. Inca de la inceputurile aparitiei lui, tapetul a imitat materiale scumpe, mai greu de aplicat, si a devenit o alternativa rafinata pentru: placi cu lemn, marmura, textile precum matasea, stuco venetian, etc.

Tapetul este considerat maestrul iluziei si este folosit adesea cu succes in creearea unor iluzii optice. Are totodata puterea extraordinara de a transforma orice camera intr-un spatiu de poveste.

Va vine sa credeti sau nu, sa stiți că am sesizat de a lungul timpului faptul ca modelul tapetului ales are o stransa legatura cu personalitatea clientilor mei. Este minunat ca avem acest instrument prin care ne putem decora peretii casei in functie de personalitatea noastra, in functie de starea noastra de spirit.

Noi evoluam de la an la an, și la fel si modul nostru de a ne exprima, iar partea frumoasa este că tapetul poate fi schimbat foarte usor. (daca simtim ca nu ne mai reprezinta sau nu ne mai regasim in nuanta/modelul alese).

De retinut!
În momentul in care va alegeti tapetul, paternul trebuie sa fie suficient de interesant, incat sa atraga atentia, dar nu atat de puternic incat sa eclipseze mobila si obiectele din camera.
Uneori ma intreb: cum este posibil ca un tapet cu un model repetitiv sa nu obosească vizual, si să pară “un intreg” cu restul amenajarii din camera? Acesta este rezultatul miraculos al alegerii in echilibru: patern, culoare si mobilier.

Stiati ca amestecul de culori oferă spatiului stalucire?
De exemplu: daca intr-o incapare ai folosit o culoare rece, si vii in completare cu o culoare mai calda, automat si culoarea rece se mai incalzeste putin, și devine mai blanda.
Acest lucru se intampla si cu nuatele de gri folosite intr-o incapere: mai exact, in fuctie de ce culori pui in completare in amenajare, poti obtine un gri cald sau un gri rece.

In prezent putem gasi tapetul in toate formele lui: de la motive contemporane, la motive traditionale, modele cu flori si dungi reinterpretate in diferite materiale si culori, arabesq, cu inspiratie estica, samd.
Dungile de exemplu, le putem folosi in majoritatea stilurilor: le putem avea expuse intr-un mod discret, sau expuse cu niste culori vivace.
Cu ajutorul dungilor putem schimba perceptia asupra dimensiunii spatiului. Acestea pot face o cameră sa arate mai inalta (daca sunt puse pe verticala), sau mai lunga (daca sunt puse pe orizontala).
Poti atrage atentia catre un anumit perete cu ajutorul tapetului si poti crea o poveste frumoasa impreuna cu mobilierul din amenajare.

Este o decizie destul de delicata alegerea tapetului: sa nu fie fara personalitate sau sa nu fie in extrema cealalta, prea opozant.

De cele mai multe ori, alegerea tapetului este lasata pe seama designerului de interior. În functie de mai multe criterii, designerul stabileste varianta cea mai potrivita, luand in calcul caracterul clientului si stilul casei sale.

In momentul in care aleg un tapet, nu stau cu o carte in mana si nici nu iau locul unui psiholog. De cele mai multe ori fac alegerile dupa ce am o viziune de ansamblu asupra amenajarii, asupra clientului si a ceea ce isi doreste el. Simt ceea ce i se potriveste si ii ofer variante.

O idee importanta de retinut: in momentul in care ai plecat la drum pe un fir, culege continuu idei care sa completeze amenajarea casei tale, si fii deschis la sugestii noi!

Te astept cu drag pe pagia mea pentru noi articole interesante despre aceasta lume minunata a designului de interior!

https://xtdeco.ro/fototapet/fototapet-living/garden-of-dreams-r12061-6

https://www.walldeco.ro/cumpara/fototapet-plaster-effect-4146

https://www.verdeco.ro/tapet-dungi-linii-verticale-orizontale/tapet-37919-3-modern-grafic-geometric-metropolitan-stories-2-verde-auriu.html

Leave a Reply