Single Blog

Cum puteti integra culoare fucsia in decorarea casei voastre

Uncategorized

Vedeta articolului de astazi este culoarea fucsia.

Intr-adevar, este o culoare indrăzneata, insa de mare efect, astfel ca va las cateva idei prin care va puteti folosi eficient de ea.

In functie de stilul abordat, incercati sa stabiliti cantitatea culorii fucsia din amenajare spatiului. Este important sa tineti cont cum va simtiti in preajma acestei culori.
Se spune ca in momentul in care ai curajul sa folosesti aceasta culoare, transmiti mesajul: ” Eu sunt puternic si prosper!”

Consider ca este o culoare care se potriveste oamenilor de succes, siguri pe ceea ce au realizat, si dornici sa arate lumii intregi aceste lucruri. Este potrivita deasemenea persoanelor care ofera ajutor oamenilor din jur.

Culoarea fucsia are efecte tonice si optimiste asupra persoanelor care locuiesc in casa in care este integrata. Ii ajuta sa zambeasca mai mult si le ofera inspiratie sa inceapa lucruri noi, cu entuziasm.
O folosesc cu succes in diferite stiluri (eclectic, modern, etc.) ca si culoare de baza, in combinatie cu diverse culori, sau pentru un accent de culoare.

design interior

* sursa foto Pinterest

Pot pune culoarea fucsia pe partea textila a unui fotoliu, apoi vin cu o canapea verde inchis, iar in completare cu niste accesorii aurii/portocaliu deschis … sunt foarte multe variante. Mai pot merge pe o baza neutra de culoare si vin doar cu accente de fuchsia, sau prin combinatie de culori analoage. Schema culorilor analoage reprezinta culorile vecine din cercul cromatic cu fuchsia, iar acestea sunt folosite impreuna in contextul unei amenajarii.

Cele mai reusite combinarii de culori le pot afla prin folosirea urmatoarelor scheme: schema culorilor complementare (fuchsia – verde deschis), schema complementara disjunsa (fuchsia- lila-verde deschis) sau schema triadica (portocaliu deschis – verde inchis- fuchsia).

Poti folosi aceasta culoare in camerele mari si reci, pentru a incalzi vizual spatiul. Mai merge foarte bine si in spatiile cu forme atipice, unde vrei sa iti iei atentia vizuala de la forma camerei si sa o pui pe o zona cu accent de culoare fucsia.

design de interior

* sursa foto Pinterest

Este de evitat sa folositi aceasta culoare in dezechilibru cromatic cu alte culori, cat sa nu apara un efect derenjant vizual din cauza culorii, si sa nu devina totul obositor.
De asemenea, nu recomand sa mergeti brusc pe ideea de a face o amenajare completa cu fucsia. Chiar daca poate fi o amenajare de succes, ideal ar fi sa o luati treptat cu un perete colorat, apoi o piesa de mobilier si asa mai departe. Este important sa oferiti timp creierului sa accepte atata culoare si sa se bucure de ea.

Recomand cu incredere o vopsea cauciucata care poate fi folosita cu incredere pentru a da personalitate peretilor din casa. Este foarte usor de intretinut, astfel ca daca se murdareste, se poate sterge usor cu o carpa umeda.

Fii curajos si da o nota de culoare incaperii tale.
Iar daca ai nevoie de mai multe sfaturi cu privire la integrarea acestei culori, sunt aici dispusa sa te ajut.

Cu deosebita consideratie,
Madalina Plugaru

decoratiuni

* sursa foto Pinterest

Leave a Reply