Single Blog

Cum îmbunătățesc lambriurile clasice un spațiu?

Uncategorized

Bună, dragilor!

Lambriurile decorative pe perete și-au făcut simțită prezența în arhitectura de interior de foarte mult timp.

Chiar și în frescele antice romane, muralele erau încadrate cu chenare pictate care defineau fiecare secțiune și permiteau privitorului să se concentreze asupra caracteristicilor specifice de design.

Majoritatea casele mari clasice de atunci au folosit lambriuri sau rame vopsite pentru a crea un parametru care conține atât elemente decorative de perete, cât și un sentiment de structură care echilibrează o suprafață mare.

sursa foto: Pinterest

Într-o locuință căutăm ordine și armonie, astfel că proporțiile suprafețelor definite de linii precum cele realizate prin mulaje decorative pe pereții interiori pot oferi acest echilibru.

Există o multitudine de abordări ale lambriurilor întrucât acestea pot transforma cu ușurință un spațiu.

Panourile joase, cu o șină până la înălțimea taliei, oferă un sentiment de eleganță structurată. Lăsarea secțiunii superioare liberă este perfectă acolo unde există tavane joase, deoarece proporțiile pot contribui la oferirea unei senzații de spațiu mai înalt. Acest sistem funcționează bine în special de-a lungul unei scări.

sursa foto: Pinterest

Lambriurile complete, unde există panouri până la tavan, sunt grozave pentru a oferi camerei acel aspect clasic și mai formal. Proportionand întreg spațiul, panourile vor ajuta privitorul să se concentreze asupra tablourilor sau elementelor decorative pe perete. De asemenea, evidențiază proporțiile mobilierului din cameră, cum ar fi patul sau canapeaua.

 

sursa foto: Pinterest

Lambriul în stilul clasic francez, unde partea superioară a panoului de perete este modelata și, de obicei, are ornamente sculptate în partea de sus și uneori la colțuri. Acest lucru adaugă cu adevărat senzația clasică franceză într-o camerei.

sursa foto: Pinterest

Lambriurile aurite transformă imediat un spațiu interior cu farmecul pe care îl adaugă cu un ornament unic auriu. Acest lucru se poate face foarte subtil doar cu o linie fină de aur sau cu o mulțime de elemente aurite și sculpturi, în funcție de dacă doriți un aspect de apartament parizian sau o reminiscență de Versailles în casă dumneavoastră.

 

sursa foto: Pinterest

Lambriurie cu decorațiuni pictate sunt caracteristice caselor clasice franceze grandioase în care panourile erau adesea decorate cu finisaje elaborate pictate manual, modele cu iluzii optice sau motive pictate. Au fost o trăsătură foarte proeminentă în stabilirea stilului și decorului fiecărei camere. Deși nu mulți oameni doresc să recreeze deplină grandiozitate a acelor camere cu lambriuri astăzi, putem totuși să integrăm o parte din rafinamentul clasic pe care un perete cu lambriuri îl aduce într-o cameră.

sursa foto: Pinterest

Leave a Reply

1 comments

  1. Foarte faina postarea. Cu siguranta apreciez acest site. Tine-o asa!

    Badin - septembrie 23, 2022