Single Blog

Cum alegem covorul potrivit?

Uncategorized

Salut, dragilor!

Alegerea covorului poate parea o adevarata provocare in zilele noastre datorita multiplelor optiuni disponibile, dar exista cateva sfaturi care va pot ajuta sa faceti alegerea potrivita pentru augumentarea spatiului.
În primul rând, este important să ne gândim la modul în care este utilizat spațiul. Densitatea covorului este foarte importantă mai ales dacă intenționezi să-l așezi într-o zonă cu trafic intens. Densitatea este determinată de modul în care fibra este strâns tricotată între ele, mai degrabă decât de înălțimea covorului.
In zonele circulate mai des, cum ar fi scarile sau podestrul, cea mai buna varianta este un covor din material dens si ermetic, în timp ce într-un dormitor vă puteți permite mai multa delicatete cu un material mai moale.

*sursa foto Pinterest

În mod ideal, covorul ar trebui să aibă o dimensiune care să definească zona în care este folosit.
În ceea ce privește aspectul în zilele noastre, puteți alege multe culori. De asemenea, folosirea modelelor este acum o tendință în creștere.
Nu uitați că si culoarea trebuie să se lege de cromatica camerei și să completeze celelalte elemente. Acordați atenție culorii și finisajului pereților, tratamentelor ferestrelor și stilului mobilierului. Covorul trebuie să completeze toate aceste elemente fără a copleși camera.


*sursa foto Pinterest

De asemenea, depinde foarte mult de senzația pe care doriți să o creați.
Este mai bine să folosiți covorul cu model în zonele cu trafic intens, unde modelele pot ajuta la ascunderea urmelor, a petelor sau a deteriorarii.
Un covoraș folosit în baie ar trebui să aibă proprietăți antiderapante, în timp ce un covor folosit într-o cameră pentru copii ar trebui să fie lavabil și suficient de durabil pentru a rezista la scurgeri și la jocurile dure. Covorașele din iută, bumbac sau nucă de cocos se simt aspre sub picioare și aduc senzația de fibre naturale.
Alegerea marimii potrivite in living va aduce echilibru și căldură, creând accentul final dorit. De asemenea, oferă stabilitate pentru camera de zi, de asemenea, confort și vă ajută să vă protejați podelele.

*sursa foto Pinterest

Pentru zona de dining, covorul trebuie să fie întotdeauna proporțional cu masa. Covorul ar trebui să accentueze întotdeauna forma mesei, dacă ai o masă rotundă atunci alege un covor rotund. Cel mai bine este să lăsați întotdeauna suficient spațiu de fiecare parte a mesei pentru ca scaunele să fie scoase.

In dormitor adaugă căldură și relaxare in contrast cu podeaua tare pentru a-l face să se simtă mai confortabil. Covorul ar trebui să fie sub picioare când cineva se ridică din pat și suficient de mare pentru a sta sub pat și noptierele sau doar să se oprească înaitea acestora.
Cand vine vorba de material exista o multitudine de variante
Opțiunea cea mai puțin costisitoare, poliesterul este o fibră sintetică care poate avea o senzație ușor plastică, care este, de asemenea, mai dură sub picioare. Cu toate acestea, este rezistent la uzură, ceea ce îl face popular pentru proprietățile închiriate.

*sursa foto Pinterest

Un alt produs sintetic, nailonul tinde să fie mult mai moale și mai durabil decât poliesterul. Este de gama medie ca pret, isi pastreaza bine culoarea si este destul de rezistent la pete.
O alegere populară care se poartă bine și este moale sub picioare, lâna este mai susceptibilă la pătare și necesită mai multă îngrijire și întreținere decât materialele sintetice.

*sursa foto Pinterest

Una dintre cele mai bune modalități de a vă asigura că veți fi mulțumit de noul covor este să achizitionati produsul pe care il puteți întreține cu ușurință. Persoanele cu copii mici sau câini și pisici ar putea dori să evite covoarele greu de curățat sau covoarele de ultimă generație.

Leave a Reply