Single Blog

Ce face un spațiu calm și liniștitor?

Uncategorized
design de interior

Bună, dragilor!

V-ați întrebat vreodată ce face un spațiu calm și liniștitor? Oare simțim liniște atunci când noi ne adaptăm unui spațiu sau când adaptăm spațiul la nevoile noastre? Oare putem găși liniște chiar și în haos?

O locuința este spațiul care răspunde tuturor nevoilor voastre, va oferă un loc ferit de energiile negative din exterior și un spațiu care echilibrează perfect stimularea și relaxarea. Insa asta nu incurajeaza faptul ca linistea este echivalentul izolarii, ci ca relaxarea si inlaturarea stresului vin odata cu sentimentul de echilibru al energiilor din jurul nostru.

Crearea unei locuințe echilibrate depășește estetica designului și obiectele dintr-un spațiu; începeti cu practici simple. Indiferent de stilul de viață, există câteva moduri prin care va puteți transforma casa într-un refugiu in care va puteti simti voi insiva.

Echilibrul vizual este un principiu bazat pe armonia dintre lumina naturală și decorul ales. Disconfortul poate apărea atunci când există prea mult ‘’zgomot’’ prin modele îndrăznețe, culori strălucitoare, prezența sau absența spațiului alb etc.

Una dintre cele mai intime zone ale casei voastre, dormitorul, ar trebui să vă invite să evadați din programul vostru încărcat. Indiferent dacă preferați culori neutre sau pasteluri, încorporați nuanțele care rezonează cu voi și va atrag în cameră. De asemenea, încercați să evitați televizorul în dormitor și optați pentru plante care eliberează mai mult oxigen noaptea, cum ar fi Sansevieria.

Tradiția chineză feng shui subliniază echilibrul forțelor opuse, dar conectate: yin și yang. Ideea de bază a practicii antice întruchipează nenumărate aspecte și abordări în interiorul decorațiunii. De la crearea unei simetrii complete într-o sufragerie până la jocul cu piese întunecate și luminoase, căutați modalități de a găși armonie completă în spațiul dvs.

Confortul ar trebui să reprezinte o prioritate împreună cu estetica spațiului însă nu contează cât de frumos este un anumit fotoliu dacă este inconfortabil. Meritați o casă caldă și confortabilă, cu nivelul potrivit de intimitate și unitate făcând din fiecare spațiu din locuința voastră unul inspirat.

Nu ignorati simturile umane care joaca un rol important impreuna cu simtul vizual. Mirosul sunetul si palpabilitatea dezvolta senzatia pe care o simtim atunci cand intram intr-un spatiu. Textura ajuta intotdeauna la crearea unei experiente cat mai bogate in calmitate si relaxare in special datorita faptului ca in momentul in care observam orice fel de textura, creierul nostru este antrenat sa incetineasca și să se angajeze la scara vârfului degetului.

A crea o casă liniștită este mai ușor decât ați putea crede. Cheia este să urmați cele trei principii: liniștea, echilibrul vizual și confortul. Creierul uman preferă materialele naturale. S-a demonstrat că adăugarea de verdeață și plante are un impact pozitiv asupra sănătății omului.

 

Va doresc o zi minunata!

 

 

 

 

Leave a Reply