Bucataria de vis

Salut!
Sunt designer de interior si in aceasta perioada m-am gandit sa vin in ajutorul acelora dintre voi care au nevoie de sfaturi pe partea de bucatarii.
Si ma refer aici la criteriile dupa care va alegeti bucataria: stilul ei, finisajele, culorile, blatul, electrocasnicele, chiuveta si bateria, iluminatul si nu in ultimul rand, poate cel mai important lucru cand vine vorba despre bucatarii, compartimentarea.
Sunt mama a 2 copii, iubesc sa gatesc si stiu cat de importanta este bucataria pentru mine si familia mea.
Recunosc si faptul ca intotdeauna bucataria a fost spatiul meu preferat atunci cand a venit vorba despre amenajarea unei locuinte. Faptul ca imi place sa gatesc, dar in acelasi timp dorinta de a petrece timp cu familia mea, au reprezentat o provocare cand a fost vorba de a imi amenaja propria bucatarie.
Cu aceasta ocazie va prezint unul dintre cele mai dragi proiecte ale mele, amenajarea bucatariei proprii si pasii prin care puteti ajunge la rezultatul dorit:
1. Stabilirea stilului de amenajare;
Primul pas este sa iti alegi un stil de amenajare care sa te reprezinte atat pe tine, cat si pe membrii familiei tale: Cea mai rapida metoda care te ajuta sa iei o decizie este sa intri pe Pinterest; Salveaza o colectie de poze cu care simti ca rezonezi;
Pasul al doilea este sa tii cont de urmatoarele detalii: finisajul de la usile din bucatarie, culorile folosite, finisajul pardoselii, blatul de lucru, masa pentru micul dejun;
2. Stabilirea bugetului si evaluarea lucrarii ce urmeaza a fi facute;
Legat de buget, sunt importante finisajele alese pentru mobilier, designul ales pentru bucatarie, stadiul actual al finisajelor interioare: pereti, pardoseala si tamplarie.
3. Masurarea spatiului si realizarea schitei de compartimentare;
Cel mai potrivit este apelarea la un specialist, architect sau designer de interior in cazul acesta, dar daca doriti sa va ocupati chiar voi de asta, aveti mai jos cateva sfaturi:
Folositi un caiet de matecatica studentesc. O sa va fie mult mai usor sa desenati in plan peretii din bucatarie;
Cand masurati, luati in calcul grinzile din bucatarie, coloanele cu tevi si traseul pentru teava de la gaz;
Notati cotele pentru plinta de la gresie si inaltimea la faianta (de unde incepe si unde se termina);
Notati cotele pentru alimentarea si scurgerea de la chiuveta, si evacuarea la hota;
Notati prizele, intrerupatoarele si caloriferul (o sa va ajute la configurarea mobilierului din bucatarie);
Notati inaltimea la camera, h parapet si golurile de usa;
Inainte de a incepe intreg procesul de amenajare, sa aveti in vedere un aspect extrem de important si anume timpul de care dispuneti.
Va recomand apelarea la echipe specializate in fiecare dintre domeniile necesare aici, si anume echipa de electrice, arhitectul sau designerul de interior, echipa care produce mobilierul de bucatarie si care il monteaza.
Cele mai solicitante sunt finisarea spatiului (alegerea finisajelor, urmarirea comenzii lor, urmarirea echipei care monteaza gresia si faianta), compartimentarea mobilierului in functie de nevoile dumneavoastra, alegerea electrocasnicelor, precum si urmarirea echipei care monteaza mobilierul. Sunt si alte aspect ce merita interesul in amenajarea unei bucatarii, dar pe care le voi dezvalui cu alta ocazie.
Pentru moment va invit cu drag sa discutam despre ce planuri aveti legate de bucataria voastra, despre provocari si despre cum puteti imbunatati acest spatiu indragit de catre multi dintre noi.
O zi minunata!