Single Blog

Materialele naturale in designul de interior

Uncategorized
design interior

Salut dragilor,

În ziua de azi, nimănui nu trebuie să i se amintească cât de vulnerabilă a devenit planeta noastră.

De aceea in ultimul timp materialele naturale sunt din ce in ce mai cautate pentru a ne decora casele.

 

Ce le face atât de practice și cum le putem folosi potențialul în interioarele noastre?

Pe lângă faptul că sunt benefice pentru mediu, materiale precum lemnul, marmura, bambusul, pielea, travertinul, ratanul, etc. adaugă o senzație caldă și confortabilă spatiurilor interioare.

Unul dintre motivele pentru care ne place atât de mult natura este conexiunea noastră inerentă cu exteriorul și cu elementele naturale care sunt vii.

In cate moduri putem integra elementele naturale in amenajarile interioare?

Indiferent de stilul de design care vă place pentru interioarele dumneavoastra, puteți fi sigur că veti gasi materialul natural perfect pentru a-l îmbunătăți.

Fie că este vorba de mobilier, tapete, corpuri de iluminat, măsuțe de cafea, sau accente decorative – utilizarea materialelor naturale în designul interior va fi întotdeauna atemporal și elegant.

Unul dintre cele mai ușoare, mai ieftine și mai frumoase elemente naturale de care mulți uită este lumina soarelui. Iluminarea naturală poate face ca orice cameră să prindă viață, face culorile să apară în mobilierul și decorul de pe perete și îi face pe oameni să se simtă plini de viata și inspirați, astfel ca lumina naturală poate avea un efect intens.

Mobilierul din lemn natural releva măiestrie.

Mobilierul din lemn este unul dintre cele mai populare deoarece este durabil, frumos și lemnul poate fi finisat în orice mod imaginabil.

Mobilierul artizanal are un aspect vernacular pentru interioarele dumneavoastra sau mobilierul antic pentru dormitor și living din lemn pentru a crea nostalgia vieții la începutul secolului XX.

Pe langa aspectele estetice lemnul este si un bun izolator termic și electric și poate suporta o greutate considerabilă. Lemnul îmbătrânește frumos și se potrivește cu fiecare stil, oferind interioarelor un sentiment de căldură și confort.

Piatra ca element durabil

Piatra este cel mai vechi material de construcție rămâne popular și astăzi.

Adesea asociată cu austeritatea, are o utilizare nelimitată în designul interior.

Există multe tipuri interesante de piatră naturală disponibile pe piață și toată lumea poate găsi ceva care să satisfacă nevoile și preferințele.

Adeptii atemporalității vor fi cu siguranță fascinați de marmură.

Pasionații de culori clasice calde vor alege travertinul, în timp ce amenajările interioare mai grandioase vor beneficia de utilizarea granitului sau bazaltului.

Finisajele din piatră se caracterizează prin durabilitate ridicată, precum și rezistență la apă, căldură și deteriorare.

Un alt aspect important este efectul lor vizual.

Diferite tipuri de piatră diferă ca culoare, textură și finisaje.

Când este lustruită, piatra va reflecta lumina, în timp ce un finisaj natural vă va surprinde prin textura sa unică.

Va doresc o zi minunata!🌸

Leave a Reply